2 okt. 2008

The true sons of Gislaved








Gislavedssönerna tog SM-guld.

Nedan kommer lite info kring några av Gislavedsprofilerna:

Nicki Pedersen: Uppvuxen i Gislaved. Sommarjobbade på High Chapparall och tillbringade mycket tid åt både Bokskogen och SiggesLoge. Hans far, Far "Gågäde" Pedersen jobbad i många år på däckfabriken. Tills den lades ned. Nicki fick alltid sina speedwaydäck från däckfabriken.

David Ruud: är från den lilla orten Våt Hult som ligger strax innan Hällabäck. En klämmig och skojfrisk lu som brukar kampera med den genommysiga lagledaren Jesper Lindroth på danspalatsen kring Gnosjöregionen.

Sebastian Ulamek: Var alltid sprallig i unga år. Uppvuxen vid marknadsplatsen i Gislaved. Gick i skolan på Gullvivan. När han inte var nere vid ovalen arbetade han på Mekonomen. Därav namnet Ulamek.

Piotr Swiderski :Många har i alla år trott att Piotr är samma person som Reines mamma var tillsammans med i serien"Tre kronor". Så var inte fallet. Han hette Pjotor. Lejonens Piotor är bror med Halmstad BK-backen Tomas zvirgzdauskas. Samma efternamn men det skrivs olika.

Piotor och Tomas brukade alltid stå och sälja bingolotter på Domus. Mycket uppskattat bland "di äldre" som ansåg att pojkarna hade en smaskig uppsyn.

Chris Holder: Där behöver man egentligen inte nämna så mycket. Chris kallas i folkmun för Cribban. Cribban personifierar på något sätt Gislaved. Han är verkligen Gislaved. Stannar och pratar med alla.

Glad och trevlig.Väljer alltid samma kassa på Kvantum. Han gillar den kalorisnåla maten nere på Alfs Mattor. "Redit goer maöt däve"som han alltid brukar säga. Cribban har även rekordet i att ha suttit i juryn för Gisledagarna flest gånger. 38st!Fantastiskt! Fler lär det bli.

Tomasz Jedrzejak: är inte från Gislaved från början. Han kommer ifrån Värnamo där han körde för speedwaylaget Tigrarna. Blev värvad till Lejonen som blott 15 åring. Har nu 14 säsonger bakom sig i Lejonen. Han känns nästan som en egen produkt. Även om Tigrarna i Värnamo ska ta åt sig en del av äran. Tomasz är lite wild & crasy, därför har han stoppat in ett "zäta" i förnamnet.

Efternamnet har han också ändrat, han hette tidigare Jedrzejakzskvizshswischzx. När han bytte sa han så här (och det är detta han är känd för) "Det tar lika lång tid för speakern att lära sig mitt namn som det tar mig att köra ett heat".

Ricky Kling: är en lovande junior som valde mellan att bli fotbollsdomare och speedwayförare. Vi får se om han valde rätt. Som en sann "Klingare" så har han även varit aktiv i IFK Gislaved i några år. Både som domare men även sålt korv och dricka.

Stort grattis!

PB




4 kommentarer:

Anonym sa...

Bländande.

/T

Anonym sa...

du är förbannat tråkig..

Anonym sa...

Sjukt rolig blogg, som helhet!

Anonym sa...

instämmer med johannes! keep up the good work!